het zuiderlijke deel van het zuider eiland.....
Door: janine
Blijf op de hoogte en volg Janine
29 Januari 2006 | Nieuw Zeeland, Dunedin
anyway, het is alweer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb geloof ik dus het wordt weer de hoogste tijd daarvoor. laatste bericht was vanuit wanaka geloof ik :-). dus daar zal ik verder gaan...
wanaka was echt ongelooflijk mooi (en warm 8)). we hebben daar een beetje rondgewandeld, wat tracks gedaan en gebodyboard op de rivier. dat was echt heel erg grappig/leuk enz... :D de dag ernaar zijn we naar queenstown gereden om daar een nachtje te verblijven en wat reserveringen te maken. qtown is wel leuk om te winkelen, maar zoals alle kiwis ons al vertelden: wanaka is veeeeeeeeeeeeeel mooier! en dat klopte ook. we hadden wel een leuk hostel in qtown: het had een spa met een uitzicht van me heb ik jou daar :0 mooi! :D
de volgende dag zijn we naar manapouri gereden om daar aan boord van een crouse ship te gaan voor een overnight tour in doubtful sounds. dit is eigenlijk een fjord (milford is de bekendste maar doubtful scheen de mooiste en grootste en minder touristisch te zijn= dus hebben we die gekozen :-)). de crouse was echt geweldig, mooi uitzicht, leuke bemanning, alleen de bedden waren een beetje klein. elke keer als ik me omdraaide viel ik er bijna uit.... (sliep boven :-()
de volgende dag zijn we doorgereden naar invercargill waar jennie zit. op de farm van de familie schouten (nederlandse man en vrouw )zijn we hartelijk ontvangen en er werd uitstekend voor ons gezorgd daar. ze molken er 450 koeien elke dag 2 keer, wat een werk man!
de volgende ochtend zijn we vertrokken naar bluff voor de boot naar steward island. de overtocht viel wel mee (die schijnt altijd erg ruw te zijn), en gelukkig hadden we ook hier heel mooi weer (ZON! 8)). we hebben een bustour over het eiland gemaakt en zijn naar de pignuin colonie gaan kijken. op het eiland heb je ontzettend veel kaka's (zeldzame papagaaien)tui's (nationale vogel van nz) en pigions (hele dikke duiven!). we hebben op het eiland overnacht. de volgende ochtend is jeroen gaan fietsen over het eiland. ik ben gaan lopen, heb een track van ongeveer 6 uur gelopen. was echt mooi! mooie baaitjes en mooie natuur en natuurlijk weer een hoop vogels gezien/gehoord. helaas heb ik geen kiwis gezien :-(, volgende keer beter!
die avond toen we van de boot afkwamen zijn we nog doorgereden naar dunedin. waar we nu dus zitten. we kwamen wel op het perfecte tijdstip aan: net op tijd voor het chinese nieuw jaars feest. er was dus vuurwerk en allemaal gezellige stands en muziek in het centrum van de stad.
vanmorgen zijn jeroen en ik de stad in gegaan om oa naar de cudburry fabriek te gaan kijken. dit is een hele grote fabriek waar chocolade gemaakt wordt! was dus echt wat voor jeroen :-). ik heb de fotos op cd gezet zodat ik weer nieuwe kon maken (ja, ja ik heb in 15 dagen ongeveer 280 foto's gemaakt :-O) en nu zit ik dus achter internet.
de plannen voor de komende dagen kan ik jullie ook alvast vertellen:
we gaan vandaag nog naar het schiereiland wat hier bij dunedin ligt (sorry ben de naam ff kwijt). morgen rijden we door naar oamaru om bij de pinguins te kijken (ff stop in palmerston (ja er is ook een palmerston op het zuider eiland, daarom heet het palmerston waar ik verbleef ook palmerston north! :-)), stijlste straat in nz en bij de boulder rocks). de dag daarna gaan we naar christchurch. daarna gaan we verder omhoog naar kaikura om walvissen te bekijken (geboekt op 2 febr.) en daarna door naar picton of nelson, net waar we zin in hebben en dan de 5e de boot weer terug naar het noordereiland.
nou mensjes hoop dat jullie tevreden zijn met het verhaal tot nog toe, want ik kap er weer mee voor vandaag. fotos zet ik erop als ik in palmy (north ;-)) ben (goedkoper en sneller!)
cheers
ps was ik ff vergeten, maar misschien is het handig als we even goed afspreken wie ons komt halen van het vliegveld de 17e om 6 uur in de ochtend! beetje lullig als er meerdere mensen op ons staan te wachten. mam had aangeboden om ons te halen omdat harm op vakantie was/is tegen die tijd. dus annie en ger komen ons halen??
29 Januari 2006 - 08:25
Ger:
We volgen de route via google aerth, maar daar staat ook de naam van het schiereiland niet op.
Have a nice trip, both