pinguins, pinguins en nog eens pinguins??
Door: janine
Blijf op de hoogte en volg Janine
31 Januari 2006 | Nieuw Zeeland, Christchurch
ja ik weet het eergisteren nog een bericht van mij gehad en nu weer een: jullie worden maar verwend zeg......
even alle gekheid op een stokje en in de vriezer.... het laatste wat ik geloof ik verteld heb was dat we in dunedin zaten met een internet verbinging die snelgenoeg was. wel hier in christchurch hebben ze ook van die computers dusse daar moest ik ff gebruik van maken.
die avond van het laatste berich zijn jeroen en ik naar de peninsula van dunedin gereden om pinguins en albatrossen te kijken. we zijn eerst naar het topje gereden waar de albatros colonie zat. helaas was het vrij prijzig om ff te gaan kijken dus hebben we vanaf de parkeerplaats naar de rondvliegende vogels gekeken: wat zijn die beesten groot!! een eindje verder was een strandje waar wat furseals en sealions rondhingen. maar waar we eigenlijk voor kwamen waren natuurlijk de pinguins. en zo nederlands (en student) als wij zijn moest het natuurlijk ook gratis zijn! :-) op sandflybeach kon je yellow eye pinguins aan land zien komen, moest je wel een stukje lopen vanaf de parkeer plaats zei de lonely planet..... stukje? het was wel een stukje ja, maar er was geen pad te bekennen en je moest door dik struikgewas ploeteren (in het donker terug is dit nog leuker! :-(). maar uiteindelijk waren we er toch en hebben we pinguins gezien hoor! :-D mooie fotos van gemaakt (jaaaaaa die komen nog :-P).
de volgende dag zijn we naar oamaru gereden. onderweg zijn we nog bij de moraki boulders gestopt, ronde stenen die half in zee en half op het strand liggen, wel leuk om te zien (en het was gratis :-)). in oamaru zijn we weer pinguins gaan kijken, zowel naar de yellow eyes als naar de blue pinguins. leuk om te zien hoor, maar heb nu wel weer genoeg pinguins gezien voor de eerst komende tijd!
de volgende ochtend (dat is dus vandaag) zijn we naar christchurch vertrokken. onderweg nog bij de elephant rocks gaan kijken! dit zijn hele grote rotsen in een weiland. narnia, the lion, the witch and the wardrope is hier oa opgenomen! (voor de mensen die deze film/ dit boek niet kennen: het verhaal lijkt een beetje op de never ending story maar dan met een klerenkast ipv een boek als poort). we zitten nu dus in een soort vakantie park hotel achtig hostel. wel wat duurder maar wel luxe: eigen badkamer en douche op de dorm (max 6 mensen erin!! :-))
morgen nog lekker naar de kapper en naar de musea hier in de stad en dan overmorgen door naar kaikura voor de whales......
cheers janine
ps bart, je bent me toch een etentje verschuldigd ;-D
31 Januari 2006 - 18:46
Bart:
K begrijp dat je je vermaakt, hoor t wel als je weer in Nederland bent! Je moet me dan wel ff bellen want heb je nummer niet (niet opgeschreven, k weet t, niet handig). Geniet nog van deze weken en het warme mooie weer, hier is t kei koud en iedereen is ziek. Groetjes!! -
31 Januari 2006 - 23:10
Jeroen:
janine liegt hoor we hebben ook nog pinguins gezien! -
01 Februari 2006 - 14:22
Liek:
pinguins pinguins pinguins -
02 Februari 2006 - 20:50
Janientje:
en nu ook nog zeehonden, zeehonden, zeehonden: albatrossen en 3 walvissen en dolfijntjesssssssss
al jaloers?? -
07 Februari 2006 - 10:43
Harm:
wat zijn jullie enorme billige studenten, schaal!!!
en over dat laatse hostel, is het wel leuk ondanks dat het geld kost???
ha ha
leuk dat jullie je vermaken, ik moet vanmiddag op sollicitatiegesprek, de uitkomst hoor je wel in nl
groeten
Harm -
07 Februari 2006 - 21:01
Janientje:
heel veel succes harm.... gedraag je he? trouwens mijn mamma komt me halen, dus je hoeft niet vroeg op de 17e! -
08 Februari 2006 - 22:40
Marjet:
Have fun daar up North...Ik ga eindelijk down south!!! beetje skydiven, bungeejumpen...ja neem simone gewoon mee met al die lekker skydiveinstructors ;-) haha nou tot misschien in NL ;-)
Scotty -
13 Februari 2006 - 18:30
JoJo:
Lang geleden dat ik een berichtje heb geplaatst. Kei goed dat je het nog steeds naar je zin hebt. hier is het kloteweer en iedereen heeft griep (of iets wat erop lijkt) Geniet er nog van en tot "lees" XXX JoJo