het zuider eiland - Reisverslag uit Hokitika, Nieuw Zeeland van Janine Janssen - WaarBenJij.nu het zuider eiland - Reisverslag uit Hokitika, Nieuw Zeeland van Janine Janssen - WaarBenJij.nu

het zuider eiland

Door: janine

Blijf op de hoogte en volg Janine

20 Januari 2006 | Nieuw Zeeland, Hokitika

he luitjes,

even een kort berichtje van mij. ben intussen op het zuidereiland aangekomen. afgelopen zaterdag heb ik jeroen van het vliegveld gehaald en meegenomen naar ons geweldig huisje. verder heb ik hem die dag de farm laten zien en zijn we zondag bij martin in de tuin gaan bbq. dat was echt weer ouderwets lekker.

Afgelopen dinsdag hebben we de ferry gepakt vanuit wellington naar picton. Daar aangekomen zijn we eigenlijk meteen doorgereden naar nelson. wat een leuk plaatsje is dat zech. we zijn daar gestopt om te winkelen en geslaagd voor een nieuwe digitale camera! heb dezelfde als mariette gekocht, maar dan een 7.1 mpix met een 512mb card en gigagoede baterijen! heb in de winkel er nog bijna 150 dollar af kunnen lullen. :-)

daarna zijn we doorgereden om te overnachten in een plaatsje vlak bij het abel tasman park. de volgende ochtend hebben we de watertaxi geboekt en zijn we naar Barkbay gegaan om vandaaruit terug te lopen (ongeveer 21 kilometer, 7 uur lopen in de REGEN):-(. waren dus kletsnat bij terugkomst, maar het park was ook bij regen erg mooi! nog maar een nachtje overnacht daar en de volgende ochtend doorgereden naar de westcoast.

op naar de pancakerocks. leuk om te zien, paar erg mooie fotos gemaakt. daarna doorgereden naar hokitika. daar zitten we nu nog. deze plaats staat bekend om zijn jade factories en zijn goud wat allemaal lokaal gedolven wordt. ook hier verblijven we 2 hele nachten.

volgende dag inderdaad naar fox glacier gereden. erg vroeg moeten vertrekken, hebben de zon op zien komen boven de bergen. das echt mooi om te zien (en ja ook hier heb ik fotos van gemaakt). we moesten om 9am in fox zijn en het was 2.5 uur rijden vandaar....
maar toen we eindelijk daar waren een hostel geboekt hadden en warme kleren aan hadden gedaan, konden we het ijs op. dit is echt geweldig maar ook heel erg koud. je kunt er niet op skien, het is namelijk absoluut geen glacier zoals in oostenrijk of in zwitserland! na een wandeltocht van ongeveer 5 uurtjes op het ijs waren we weer terug beneden. als iemand ooit hiernaartoe komt is dit zeker een aanrader!
de volgende dag zijn we doorgereden naar wanaka. dit is een geweldig mooi plaatsje. we hebben hier verschillende wandelingen gemaakt. omdat we het zo mooi vonden hier zijn we 2 dagen gebleven. de tweede dag hebben we een tour geboekt: een wild water tour! we gingen op een soort bodybord de rivier af! dit was echt gaaf (je het leek een beetje op raften, maar dan in je eentje op een bodybord!). de rivier was maar 10 graden, maar omdat je een vol wetsout aanhad was het absoluut niet koud, eerder te warm! maarja het is hier op het moment ook 28 graden 8) nou niet jaloers worden he? :-D

spreek snel weer tot jullie

cheers
janine

ps de fotos komen zodra ik een computer kan vinden waarvandaan ik de fotos snel en veilig kan downloaden van mijn super mooie/coole camera!!

• 20 Januari 2006 - 11:02

Ger:

wanneer komen er weer foto s

• 21 Januari 2006 - 17:01

Lieke:

ja ik wil foto's zien van een zus die kletsnat is.... hoehoe!

• 22 Januari 2006 - 08:42

Annie:

Zou jeeen dagje snowborden of skien aan je trip kunnen toevoegen.Maar niet vallen of breken natuurlijk. Zou jamer van de tour zijn.

• 26 Januari 2006 - 02:24

Marjet:

Dikke lol hier op het kantoor..ik zat al het lekkers van mijn muffinpapiertje af te schrapen ...snap niet wat het probleem is...na ja vertelde ze gelijk maar over mijn laptop :-) beter niet kunnen doen ;-) Maar hoest daar??? dikke lol ook?? Was weer ff bij emmie en frank...onze oven deed ht weer niet en ja ik moest flan maken!! Maar lkker gebbqt! Groetjes van iedereen..Vanaaf mexicaans feestje :-)
    Tot de 6de!

Liefs Scotty