northland and coromandel - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Janine Janssen - WaarBenJij.nu northland and coromandel - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Janine Janssen - WaarBenJij.nu

northland and coromandel

Door: janine

Blijf op de hoogte en volg Janine

15 Februari 2006 | Nieuw Zeeland, Auckland

hoi mensjes,

even om de geruchten de wereld uit te helpen: ik ben zonder jeroen verder over het noordereiland gaan reizen. Geoff, ja dat is de technician, is met me meegegaan. dit alles was in goed overleg (en soms zelfs op iniatief van jeroen). hieruit mogen jullie ook concluderen dat het inderdaad uit is tussen ons :(. dus als iemand nog een kamer moet hebben in zeist/utrecht: ik heb er nog eentje vrij en kan wel een huisgenoot gebruiken! :D

ok even terug naar het verhaal:
nadat we 2 dagen in nelson hebben rondgehangen zijn we dan toch de 5e savonds met de boot vanuit picton naar wellington vertrokken. rond 1 uur van de boot af en door naar palmy. onderweg nog aangehouden door de politie: rare mensen die kiwi's (toen hij vroeg hoe lang ik nog hier was, liet hij de boete maar zitten: dus mensen tip: gewoon zeggen dat je in 10 dagen weer weg gaat, krijg je ook geen boete voor te hard rijden ;-)).
rond 3 uur kwamen we aan in palmy: ik had met jaimie (phd die bij ons op kantoor zit/zat) afgesproken dat ik bij haar kon blijven slapen. helaas was ze zelf niet thuis, maar haar huisgenoten wel. die mensen verwachtte ons al en stonden al te wachten achter de deur (JA OM DRIE UUR SNACHTS! zei toch dat ze raar waren die kiwi's :-)).

de volgende twee dagen ben ik in palmy gebleven en is jeroen verder doorgereisd naar napir en gisborn om daar te gaan surfen. aangezien hij de auto mee had, heb ik ergens een autootje geleend (ja het was een nissan micra geloof ik).

maar ook ik moest na het afscheidsdinee toch echt ophoepelen :D uit palmy. woensdag ochtend zijn geoff en ik dan ook vertrokken richting rotarua. aangezien jess (hond van geoff) een beetje ziek was en eerst nog ff naar de vet moest voor wat medicijnen, gingen we pas rond 11 uur weg. het regende dat het goot die dag en na heel wat oponthoud door de regen kwamen we rond 6 uur aan in rotarua alwaar we maar meteen wat aten en daarna naar de polenisian spa zijn gegaan! heerlijk de hele avond badderen in dat lekkere water (was tot 11 uur savonds op!! :-)).

de volgende dag zijn we eerst naar de hidden valley gegaan: geisers kijken (mooi!!!!!!) om vervolgens weer terug naar rotarua te rijden om een ritje op de ludge te maken (soort sleetje op wieltjes waarmee je keihard over een parkoer de berg af kunt racen :P) en daarna door na tauranga (we zijn naar de peninsula gegaan, vlak bij mount Maunganui.

de dag ernaa regende het weer eens en zijn we dus maar wat aan sitesee-ing gaan doen. de oostkust van de coromandel gezien vanuit de auto (incl. hot waterbeach and cathedral cove en wat andere stranden). die nacht zijn we in coromandel town gebleven.

de volgende dag was het gelukkig weer erg mooi weer en besloten we om maar eens een wandelingetje te gaan maken. we zijn naar thames gereden en hebben daar in de valley een wandeling van ongeveer 5 a 6 uur gemaakt over een oude houtzagers trak. was erg mooi om te zien/lopen/ doen. na de wandeling zijn we doorgereden naar auckland alwaar geoff per ongelijk de verkeerde afslag nam en we dus midden op een chinese markt terecht kwamen. die dus maar even bekeken! rond 8 uur toch maar weer de auto in om door te rijden naar orewa om daar te overnachten.

de volgende dag zijn we eerst wat koffie gaan drinken met geoff zijn ouders, die waren toevallig ook in orewa op vakantie. zei trakteerden dus daar zeg ik als ARME (ja na deze trip is het inderdaad arme! :)) student geen nee tegen. na de koffie zijn we weer wat aan site -see-ing gaan doen. de hele oostkust van northland in sneltreinvaart gezien (vond wel jammer dat we daar niet meer tijd voor hadden, want er zijn heel wat mooie plekken daar!!). Die avond in ahiatia overnacht.

de volgende ochtend naar cape reinga gegaan naar de vuurtoren en de large sand dunes. man wat zijn die dingen groot,lijkt wel een sahara daar..... 8). op de terugweg nog even bij 90 mile beach aangewipt. helaas was geoff zijn auto niet zo geschikt om het strand op te rijden anders hadden we een heel eind over deze SNELWEG kunnen rijden (ja ninety mile beach is een openbare snelweg! :D) aangezien dit nogal een lange trip was zijn we maar een extra dag in ahiatia gebleven.

de volgende dag weer verder naar beneden, naar de wereldberoemde cauritrees, de grootste bomen ter wereld! kan je vertellen ze zijn enorm! echt waar, snap nu ook waarom de ents uit de lord of the rings op deze bomen gebaseerd zijn! GIGANTISCH! (zie foto's) :) die avond zijn we in dargavill gebleven. aangezien het valentijn was wilde we gaan uit eten. helaas pindakaas: dargavill is niet zo'n heel grote stad dus alles was na 9 uur al dicht (keukens sloten al om 8uur! :() hoe ik mijn valentijn doorgebracht heb??: op de trap van de memorial hall van dargaville tegenover een tankstation wat nog open was en waar we nog wat te eten konden krijgen: broodjes en muffins met koffie en melk! :) klinkt messchien belachelijk, maar ik heb nog nooit zo'n leuke valentijnsdag gehad!

de volgende dag moesten we naar auckland. had met jeroen daar afgesproken om wat bagage over te geven wat hij mee terug zou nemen voor mij. (jeroen komt 2 weken later terug!!) :) heb gezellig gewinkeld die middag met geoff en daarna barretje gepakt met jeroen. :) savonds heb ik lekker lux gegeten in een visrestaurant en overnacht in een hotel (dit is super luxe, vooral na 4 weken hostels/backpackers en campervan parks! met soms hele slechte bedden).

de dag erna was het de 16e: tijd om terug naar huis te vliegen.

kan in een woord zeggen dat nieuw zeeland geweldig is en dat ik het jammer vindt dat ik morgen weer naar huis toe moet, maar helaas pindakaas aan al het goed komt een einde! :-(

zie jullie allemaal binnenkort weer....
x janine

• 15 Februari 2006 - 13:23

JoJo:

zonder jeroen ??? ik dacht dat jullie de laatste weken samen reisden en ook samen naar huis zouden gaan??? Misschien heb ik het verkeerd begrepen..... Ik wens je een hele goede reis!!! XXX Jolanda

• 15 Februari 2006 - 14:16

Lieke:

morgen zal ik fijn weer voor je bestellen, al zit het er niet echt inb dat het zonnetje zo hard schijnt als daar! tot snel op schiphol
    lieke

• 15 Februari 2006 - 15:08

Petra:

Oh oh, komt dat wel goed? Zonder Jeroen verder gaan reizen? Is toch niet iets vreselijks gebeurd? Ik hoor het wel als we met de co-schappen beginnen. Groetjes Petra

• 16 Februari 2006 - 00:49

Jeroen:

Hoi Janine, hoop dat je vlucht goed was! Vast wel! Ik heb lekker nog 2 lange weken yeah! helemaal blij mee. Zie je 3-3 wel weer en zal zo af en toe vast nog wel wat op mijn site zetten.
    x jeroen