lord of the ring tours
Door: janine
Blijf op de hoogte en volg Janine
13 November 2005 | Nieuw Zeeland, Wellington
vrijdag was het weer feest, ditkeer bij een huis naast dat waar we vorige week waren. dit keer was het thema maori (dit zijn de oorspronkelijke bewoners van NZ). was erg gezellig. heb weer een hoop mensen ontmoet. vooral duitsers die zijn hier erg veel.
op zaterdag zijn we laat opgestaan. ben rond 10 uur naar de herten gaan kijken. In de groep die ik niet hoef te controleren is er ook een kalf geboren. er zijn er nu dus 2 die rondrennen (de 3e is dood, zie vorig bericht). ben rond 11 uur marit op gaan halen. zij ging met ons mee naar wellington en upper en lower hutt. bij deze plaatsen is een deel van lord of the rings opgenomen. we hebben helms deep gezien,the great river anduin, the gardens of isengard, rivendell en pelennor fields (waar the battle was met the army of death). Het was wel leuk om te zien, maar nadat ze gefilmd hadden is alles weer opgeruimd, dus soms was het erg moeilijk om de plaatsen terug te vinden. het schijnt ook dat ze alles geheim gehouden hebben toen ze het filmden. de locals wisten er toendertijd niets van. bovendien staan er geen borden bij de plaatsen. dus het is allemaal erg moeilijk te vinden, tenzij je een duur boek koopt waar alles precies in omschreven staat. maar dat hadden we er ook niet voor over.
zondag wilden we eigenlijk weer een poging wagen om te tongarera crossing te doen. helaas was het dit keer nog slechter weer dan de vorige keer. het regende er en de sneeuw grens was gedaald tot 2000meter. dus je kon niets zien boven. (ik geloof dat de punt op 3500meter ligt). helaas, volgend weekend weer een poging wagen.
omdat we de crossing niet konden doen zijn we maar gaan paardrijden (met simones paarden) het buurmeisje (karin ook nederlandse), is meegeweest en heeft ons alles laten zien. je kan hier gewoon door de velden rijden van andere mensen. dat mag allemaal, je moet wel overal netjes de hekken dicht doen. grappig he? maar in iedergeval: ik zat op elly, ze is nu ongeveer 6 jaar oud en nog steeds erg groen (zoals sina in het begin ook was, erg wiebelig en veel moeite met haar evenwicht). bovendien had ze een zadel wat haar eigenlijk te groot was. Gaf dus een leuk effect toen we naar benden gingen. zat met zadel en al op haar nek, want ze deed steeds haar hoofd tussen haar voorbenen. ben er dus maar telkens afgegaan als we omlaag gingen! toen moesten we ook nog omhaag. mevrouw dacht dat dat wel ging, tot ze haar evenwicht verloor, hoofd tussen haar benen deed en begon te bokken. En tja dan lig je er echt wel af, want net als sina maakt mevrouw zich helemaal rond. en tja het zadel, dat schoof gezellig mee naar de zijkant, dus daar had ik ook geen houvast aan. En ik kan je vertellen dat de grond hier heel erg hard is (is echt uitgedroogd, met scheuren erin enzo) met andere woorden: ik heb een hele mooie blauwe plek op mijn rug, ter hoogte van mijn bekken handbreedte naast mijn rugge graad aan de rechterzijde. had gisteren erg veel moeite met lopen moet ik zeggen.
dat is dus wat ik gedaan heb dit weekend. niet zo heel erg veel. maar als het goed is en ik kan vrij krijgen, ga ik misschien woensdag met phillip skydiven in taupo.........
(niet dus, phillip had geen tijd meer voor hij naar india op vakantie ging :-()
ps cadeautip: extra fotoruimte :-)
klik op de link: geef janientje extra fotoruimte cadeau, links langs dit bericht.
14 November 2005 - 07:44
Ger:
leuk -
14 November 2005 - 15:25
Harm:
He Janine, lache die verslagen de hele tijd. Maar je neemt toch wel een hertebiefstukje voor mij mee?
Groeten -
14 November 2005 - 15:40
Janny En Anne:
Hebben genoten van je foto.s Val niet te vaak van het paard.Sterkte met je rug..Groetjes en dikke kus Janny en Anne. -
15 November 2005 - 07:33
Wilma Jacobs-Leenen:
Beterschap.
Leuk om jouw verslagen te lezen.
Groetjes Wilma -
15 November 2005 - 22:40
Marcel:
jaja janien dat wordt vlaai als je weer terug bent he
groetjes m -
18 November 2005 - 19:51
Marianna:
Oei, die val klinkt niet fijn :(
De Tongariro Crossing heb ik ook geprobeerd om te doen maar het was toen ook erg slecht weer dus ik moest na een half uur terug, heel vervelend en geen tijd gehad om het nog een keer te doen. Hoop dat jij het wel kan doen!! -
21 November 2005 - 16:34
Lieke:
wat is dat voor foto? ben je aan de zuip??? pas op daarmee, voor je t weet begin je op mij te lijken! veel plezier in je nieuwe onderkomen en doe de zwangere herten de groeten van mij!
oja kijk even op www.chatman.nl daar zie je wat voor mooie ster ik ben, onder t kopje video of foto. je herkent je eigen zusje toch wel....?!
dikke kus