labour weekend - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Janine Janssen - WaarBenJij.nu labour weekend - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Janine Janssen - WaarBenJij.nu

labour weekend

Door: janine

Blijf op de hoogte en volg Janine

24 Oktober 2005 | Nieuw Zeeland, Wellington

hoi luitjes in het natte nederland,

ik heb echt een lekker weekend achter de rug! lekker lang weekend ook. het is hier namelijk vandaag labour day, dus ik had een weekend van 3 dagen. en het weer was geweldig!
zaterdag heb ik lekker uitgeslapen en moest ik een beetje bijkomen van mijn spierpijn, ik had vrijdag namelijk gras gesneden voor jeff. dit moest op een speciale manier: je gaat op je knien zitten, knipt een vierkantje van 30 bij 20 cm volledig kaal (incl. de wortels) en stopt het in een zak, zodat het later gewassen kan worden en daarna gedroogd. van elk grasveld moeten er 8 stukjes gedaan worden. zowel voordat de herten erop grazen als erna!! das dus een hoop werk, want de herten worden gemiddeld iedere 3 dagen omgeweid!
zondag zijn mariette en ik de manawatu gorge gaan lopen. dit was echt prachtig. ik heb een hele hoop foto's gemaakt. morgen (op de faculteit) zet ik ze op mijn album op internet. dan kunnen jullie het zelf ook zien, echt het is geweldig! prachtige bomen, heel veel variatie, echt geweldig. als jullie ooit naar NZ komen moeten jullie die lopen. het is wel 4 uur lopen (naar 1 kant! meeste mensen moeten ook terug lopen, omdat ze maar een auto hebben, wij hadden geluk: emma en frank hebben ons aan een kant afgezet nadat mariette haar auto aan de andere kant had geparkeerd). maar het bos is echt geweldig.
en maandag (labour day) was het nog steeds echt super mooi weer. mariette en ik zijn dus naar het strand geweest. helaas heb ik mijn camera vergeten. maar het strand hier is ongeveer hetzelfde als in nederland. incl. zandstrand en duinen. echt super mooi. helaas was ook hier het water ijskoud!! maar wat hier zo leuk is: iedereen gaat hier met de auto het strand op. het lijkt dus super druk omdat er een hoop auto's op het strand staan. wel leuk om te zien trouwens. de kiwi's zijn trouwens wel een beetje raar. de meisjes gaan naar het strand in hun superkorte rokjes en topje, maar ze doen ze niet uit. ze liggen gewoon op het strand met hun shirt en rokje (wel open en omhoog getrokken) aan maar met hun bikini eronder. grappig. de mannen gaan stoer lopen doen, ook zij houden hun kleren allemaal aan. het is eigenlijk net bloemendaal: een hoop gepronk en geparadeer. geweldig om te zien! echt leuk.;-)
alleen ben ik nu een beetje rood, maar dat zal wel bijtrekken.

ik zal ook wat foto's van het huis maken en van mijn kamer! zodat jullie mijn rotzooi ook kunnen zien. :-)

ps cadeautip: extra fotoruimte :-)

klik op de link: geef janientje extra fotoruimte cadeau, links langs dit bericht.

• 25 Oktober 2005 - 09:24

Ger:

maken de vogels dan geen nesten.
    ( foto)

• 25 Oktober 2005 - 09:32

Janientje:

he pap, aan het internetten? wel de vogels maken wel nesten maar niet zulke grote, deze planten in de boom zijn ongeveer 1 meter in doorsnede! de boom is ongeveer 30 meter hoog. zouden erg grote vogels zijn :-)

• 25 Oktober 2005 - 18:44

Janny:

Je maakt ons wel lekker jalours met het mooie weer daar. De foto's van het bos zien er erg mooi uit Ben nieuwsgierig naar de rest Hou je haaks liefs Janny

• 29 Oktober 2005 - 14:13

Ger:

ik heb gezocht naar de gorge , heb hem jammergenoeg niet gevonden.
    Bij welke plaats ligt hij in de buurt, of waar ligt hij t.o.v. Palmestorn?

• 30 Oktober 2005 - 14:16

Oma:

hallo janine,het is zondagmiddag half vier en ik heb net naar je foto's zitten kijken, heb je mijn kaart al gekregen, ik heb hem vorige week zondag verstuurt, veel groetjes en bedankt dat je wat foto's van je kamer op internet hebt gezet, oma

• 31 Oktober 2005 - 15:07

Lieke:

hej ninnie,
    het weer in nederland is echt niet heel slecht geweest hoor, het zonnetje heeft geschenen afgelopen weekend, 20 graden.
    fijn trouwens zoon bloedfoto, wat zal oma daarvan zeggen!!! veel plezier en word vooral niet te bruin, dan word ik jaloers.... kus

• 03 November 2005 - 21:26

Janientje:

he oma, ik heb je kaartje gisteren gekregen. het heeft dus wel even geduurd. maar bedankt voor de leuke kaart, hij hangt nu boven mijn bed.