AC/DC en touristje spelen - Reisverslag uit Dunedin, Nieuw Zeeland van Janine Janssen - WaarBenJij.nu AC/DC en touristje spelen - Reisverslag uit Dunedin, Nieuw Zeeland van Janine Janssen - WaarBenJij.nu

AC/DC en touristje spelen

Door: janine

Blijf op de hoogte en volg Janine

04 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Dunedin

AC/DC??? Kun je dat eten???

Nee, nee dat is een legendarische rockband van Australie. Wereldberoemd… aan deze kant van de wereld, tenminste. :) Ik had wel van ze gehoord, heel vaagjes, maar wie ze nu eigenlijk waren? Geen idée…
Darren, John en Peachy waren ervan overtuigd dat ik het geweldig zou vinden als ik met ze meeging naar het concert in Wellington stadium. Nou ok dan… ik een kaartje gekocht op internet en met hen mee naar Wellington op donderdag avond voor een avondje rock music.

Eerder van werk naar huis zodat we een beetje op tijd konden vertrekken, want tja er is maar een snelweg naar Wellington aan deze kant van de heuvels en tja we willen natuurlijk niet in de file komen te staan he? :) Darren had geregeld dat we bij zijn jongere broer konden overnachten, hij woont in een studenten kamer in Wellington. Zo gezecht zo gedaan. Het concert starte om 6 uur met 2 NZ bands als opwarmers, rond 9 uur kwam dan AC/DC op het podium…. GEWELDIG… de show was echt super goed, enorme locomotief op de achtergrond, goede sfeer…. Kwam er dus achter dat ze een beetje te vergelijken zijn met The Golden Earring: al 36 jaar in het vak en waarschijnlijk aan hun laatste tour. :)

Helaas moest ik de volgende dag op tijd op om het vliegtuig naar queenstown te nemen. Met een blik naar buiten wist ik dat het een lange dag zou worden: het was mistig in Wellington! Je kon net 5 tot 10 meter voor je uit kijken…. En ja hoor, op het vliegveld was het gaos: geen enkel vliegtuig had kunnen landen en dus ook niet kunnen vertrekken….. :( overall wachtende mensen, gecancelde vluchten en gelukkig voor mij ook uitgestelde vluchten. Ongeveer een uurtje later begon de mist gelukkig op te klaren en konden de vluchten landen. Op naar Queenstown………

Queenstown ligt op het zuidereiland. Het word beschouwd als de tourist capital of new Zealand. Dit omdat er zoveel touristische attracties zijn.

Omdat ik toeristje speelde, heb ik dus ook echt toeristen dingen gedaan… Het begon al goed met de AirNZ die mijn tas kwijt raakte. Geen baggage om mee te sleuren op de bus naar de stad. Ze zouden het afgeven bij de hostel als ze het konden vinden :).
Ik had een hostel geboekt voor 4 nachten, meteen aan het water!! Super mooi uitzicht vanuit mijn bedje, balkonnetje en ensuite… (delen met 5 anderen, maar dan kun je aan wennen voor dat zachte prijsje:)).

De eeste dag heb ik voornamelijk rondgewandeld en mezelf een beetje weg wijs gemaakt in Queenstown. Beetje sushi eten, beetje winkelen, beetje rondkijken en naar de i-site voor informatie over activiteiten.

En als een echte tourist ben ik dan ook wezen raften op de shotover river, naar milford sound geweest met de bus, met de shotover jets 360 spins gedaan en met de gondola omhoog geweest om vervolgends naar beneden te wandelen :)… dit alles over een tijds bestek van 4 dagen natuurlijk :). Ik heb nog geprobeerd om een helicopter vlucht naar de zomer sneeuw te boeken, maar dat ging helaas niet door aangezien er niet genoeg mensen met de vlucht mee wilden :(. Nou ja wat meer geld over voor als ik naar Nederland kom… lol

Ik had een bus geboekt naar Dunedin op dinsdag en ook hier ben ik in een hostel verbleven. Dunedin is een universiteits stad, net als Utrecht. Het begon als een goudmijners stad. Dunedin had het grootste goudmijnings gebied in nieuwzeeland als achtergebied en dit was de haven waar alle mensen en goederen aangevoerd werden. Er zijn dus zeer veel “oude” gebouwen in Dunedin (18e en 19e eeuw).
Dunedin heeft tevens het enigste kasteel in nieuw zeeland. Het ligt op de peninsula en is open voor bezoekers. Ik had een tour naar de albatros colonie geboekt en deze tour had het kasteel ook op de route staan. De bus shauffeur was ook tour gids in de stad en vertelde ons een hele hoop over de geschiedenis en bezienswaardige gebouwen waar we langs kwamen. Erg interessant om te weten.

Vandaag is het donderdag en vlieg ik terug naar palmy, waar Owen en Natasha me van het vliegveld af komen halen. Darrien komt me morgen halen in palmy zodat we kunnen gaan winkelen in de saddle ware house (paarden shop :)) voordat we terug naar Levin gaan.
Santa is verkocht aan een van mijn veehouders. Hierdoor ben ik dus weer paardloos. Niet getreurd want John and Peachy hebben 2 jonge paarden die ingereden moeten worden en sinds ik nu geen paard meer heb, kan ik dat mooi doen :) toch?? Lol

• 04 Februari 2010 - 08:34

JoJo:

Leuk toeristje spelen !!!! Jij hebt beter weer dan wij hier; er is al 6 weken kou/sneeuw enz :( maar die zal wel weg zijn als jij in NL bent :)

xxx JoJo

• 04 Februari 2010 - 09:46

Valerie:

AC/DC vergelijken met Golden Earring, hahahaha... maar wel VET. Ik hoop niet dat het de laatste tour is want ik wil ze ook nog zien!!

Weet je al welke datum je met horsey kunt afspreken?

xxx