east cape
Door: janientje
Blijf op de hoogte en volg Janine
08 Juli 2007 | Nieuw Zeeland, Rotorua
jullie zijn vast nieuwsgierig naar wat ik allemaal gedaan heb afgelopen week... zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik goed aangekomen in rotorua.
het idee was dat ik maandag 2 july zou beginnen met werken bij de vetclub in rotorua, maar zoals ik al zei: dat was het idee!! Craig (mijn baas!) was namelijk vergeten dat ik zou komen en wat de afspraak was en was dus gewoon op vakantie gegaan! lekker, alles weer een week uitstellen dus...
Ik heb ondertussen mijn bankrekening geopend, mijn IRD nummer (sofinummer) vernieuwd en mijn registratie bij de NZVA (NZ variant van de KNMvD) afgerond (ik heb mijn certificaat binnen hoor!).
Nadat craig terug was van vakantie ben ik bij hem langsgeweest op kantoor om te praten over het contract wat hij beloofd had klaar te hebben liggen... Nou dat klopte dus maar half: hij had het wel klaar liggen, maar wilde het niet aan me geven, want tja... op het moment had hij toch geen auto en tja hij wilde liever dat ik pas aan het begin van het kalver seizoen begon (dat is eind juli), met als gevolg dat ik na 2 uur praten nog niets in handen had en weer op straat stond!
na veel geklaag, me er toch maar bij neergelegd, want tja veel kun je er niet aan doen. Geen contract is geen poot om op te staan, toch?? dus maar afwachten... nou gedeeltelijk dan. Ik heb as woensdag een afspraak bij een andere vetcenter in rotorua. Zij zijn namelijk ook op zoek naar een dierenarts! Ik heb geen zin om te gaan wachten tot meneer zich eindelijk bedenkt, ik had namelijk een contract nodig voor mijn werkvisum... dus tja.... wil ik hier kunnen blijven dan heb ik toch echt een baan nodig, niet alleen vanwegen mijn visum, maar ook vanwegen het geld! haha :) ik kan helaas nog steeds niet alleen van de lucht leven...;)
in ieder geval, om de tijd wat te doden heb ik wat klusjes voor ian gedaan, zodat ik de eerste tijd geen board hoef te betalen! En afgelopen weekend zijn anne en ik via whakatane en opitiki naar de east cape gereden, om vervolgens in een van de baaien te overnachten (ja in een hostel, want het is veel te koud om op het strand te slapen!!!) om daarna verder te trekken naar gisborne en napier. Vandaag zijn we dan ook via taupo en de pizza hut weer terug gereden. ;) ook in deze pizza hut bakten ze er weinig van, tuurlijk klopte de rekening niet, maar gelukkig was dat in ons voordeel.. :D
mariette, ik kan je vertellen dat pania weer terug is in napier, heb haar gezien hoor (zie foto’s). haha :)
De plannen voor deze week zijn eigenlijk vrij simpel. Morgen ga ik met ian mee naar fielding (ja vlak bij palmy) zodat hij wat werk kan doen en ik in palmy wat
vriendjes en vriendinnetjes kan opzoeken. helaas zijn zowel simone als jaimie naar australie op vakantie dus helaas zal ik hen niet kunnen zien. Verder wil ik in bull langs, daar is een NL winkel en wilde ik graag wat dingetjes halen: zoals MAJONAISE, want die ze hier hebben is gewoonweg niet te VR...eh sorry ETEN! Woensdag moet ik bij de andere vetcliniek langs en donderdag... ach dat zien we dan wel weer. misshien ga ik wel lekker springen ;) wie weet.....
cheers en pas op jezelf!
09 Juli 2007 - 06:54
Remon:
Gaat helemaal goedkomen met jou daar!!! Take care... -
09 Juli 2007 - 08:01
Mariette:
Heee janientje!
Goed te horen dat je de reis hebt overleefd naar down under NZ! Erg jammer dat het met die kliniek nog niet zo wil vlotten..ik hoop dat je snel meer duidelijkheid krijgt over je contract en de werkzaamheden!
Je gaat dus even buurten in Manawatu! Doe iedereen even de groeten! Simone is idd in Australie voor wat congressen en vakantie volgens mij ook. Zoals het nu voor staat ga ik in nov/dec naar Australie maar heb nog niets geboekt! Laat je op tijd weten!
Heel vee succes en plezier daar geniet ervan!
Liefs Mariette
ps Ravel en ik zijn door voor de GK zaterdag! Afegelopen weekend heeft ravel maar liefst 236 en 217 punten gehaald!!! Wat een score en 1ste prijs natuurlijk!
09 Juli 2007 - 16:13
Harm:
ongelooflijk. Alle dierenartsen zijn eikels. Ben je aan de andere kant van de wereld, zou je toch denken dat ze daar iets anders zijn. Helaas het zijn net zulke eikels aan deze kant van de wereld. (even voor degene die mij niet kennen, ik ben ook z'n eikel) Janine succes ermee, en volhouden he er komt vast wel iets op je pad. Groeten Harm -
10 Juli 2007 - 09:32
Kaat:
Wat een lul zeg. Daar heb je lekker veel aan dus, beloftes. Volgende keer toch zorgen dat je een getekend contract hebt voordat je emigreert ;-)
Hoe is het verder met je? -
11 Juli 2007 - 09:14
JoJo:
Balen zeg van dat contract! Jou kennende weet ik zeker dat het helemaal goed gaat komen!
Veel succes en plezier daar in het koude NZ. Keep in touch!
xxx JoJo -
12 Juli 2007 - 06:57
Sam:
Hey meis,
Wat kut zeg, maar denk wel dat het helemaal goed gaat komen.Zo te horen gaat het je wel lukken rotorua.Hou ons maar ff op de hoogte.
Dikke kus